Setelah 26 Tahun, Pak Aru Dan Dreadlock Kini Berpisah!

Kita semua sedia maklum bahawasanya dreadlock yang merupakan salah satu jenis gaya dan fesyen berkaitan rambut adalah sangat sinonim dengan Pak Aru yang dikenali sebagai antara lagenda musik alternatif di Malaysia. 

Namun satu klip video yang tular didapati telah memaparkan Pak Aru yang merupakan anggota band Koffin Kanser, Republic of Brickfields dan Nemesis menunjukkan rambut dreadlocknya yang telah digunting setelah 26 tahun memperagakan gaya tersebut.

Kesedihan Pak Aru tidak dapat dibendung di mana jelas kelihatan beliau seperti berusaha untuk menahan sebak. 26 tahun bukan suatu masa yang sekejap dan sudah pasti tindakan memotong rambut dreadlock itu ada sebab yang tersendiri.

Kedengaran suara Pak Aru yang sebak di dalam klip video terbabit sempat menyatakan beliau ingin move on dan meneruskan hidup baharu di samping suasana yang penuh kepayahan dan musibah ini, beliau ingin melakukan perubahan. 

Kita sama-sama doakan agar Pak Aru sentiasa diberi kesihatan yang baik dan terus meriliskan karya-karya yang menghiburkan halwa telinga kita sebagai peminat muzik Malaysia! 

Long Live Pak Aru! We love you! 

Stay Coolio.

Credit video: Twitter @xdidiandrax

Story by MED

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*